M70c pulzoximéter, ujjra csiptethető (18 200 Ft)

Egészségpénztár felé elszámolható termék - Mivel a pénztárak gyakorlata eltér, ritkán előfordulhat, hogy egyes pénztárak mégsem számolnak el egy általunk elszámolhatónak ítélt terméket. Az ebből adódó károkért nem vállaljuk a felelősséget. (a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
M70c pulzoximéter, ujjra csiptethető
M70c pulzoximéter, ujjra csiptethető

18 200 Ft 

Ujjra csiptethető pulzoximéter készülék grafikus kijelzővel. A készüléket orvosi és magánhasználatra egyaránt javasoljuk bizonyos légúti, illetve szíveredetű betegségekben szenvedő FELNŐTTEK gyors ellenőrzésére.

Mi a pulzoximéter?
A pulzoximétert egyes élettani paraméterek monitorozására, megfigyelésére használhatjuk. A pulzoximéternek terápiás hatása nincs, azaz semmilyen kezelésre nem alkalmas. Pulzoximéterrel a perifériás vér oxigéntelítettségét monitorozhatjuk - az oxigént szállító hemoglobin molekulák arányára tudunk következtetni. Minél több oxigént szállít a vér, annál magasabb az oxigén telítettség értéke.

Számos tüdőbetegségben (krónikus bronchitis, tüdőgyulladás, tüdődaganat, aszthma, stb.) a tüdő nem képes elegendő oxigén felvételére. A szaturáció értéke a helyzet súlyosságát mutatja. Míg 95-100% közötti érték normálisnak tekinthető, addig a 95% alatti érték kórjelző.

 

Mi az M70c pulzoximéter?

Felnőttek számára készült, kisméretű, hordozható pulzoximéter készülék, amelyet az ujjra csiptethetünk és alkalmas az oxigénszaturáció mérésére, és további paraméterek kijelzésére.

 

Hogyan kell használni a készüléket?

 1. Pulzoximéterrel történő méréshez helyezkedjen el kényelmesen. Üljön vagy feküdjön le.
 2. A készülék csipesszerűen szétnyitható. A nyílásba be kell helyezni egyik kézujját (mutató, középső vagy gyűrűsujj javasolt).
 3. A készülék képernyős oldala legyen felül, a köröm felőli oldalon.
 4. Kapcsolja be a készüléket. A kijelzőn hamarosan megjelennek az adatok, és kb 30-40 másodperc múlva látható a végleges érték.
 5. Az eljárásnak nincs mellékhatása.

 

Hogyan működik a készülék?

A készülék a bekapcsolása után a képernyő felőli oldalán elhelyezett fényforrásból vörös és infravörös hullámtartományú fényt bocsát át az ujjon. A másik oldalon található érzékelő méri az elnyelt fény mennyiségét. A kétféle fényt másképp nyelik el az oxigént szállító és az oxigént nem szállító szövetek. Elnyelődésük arányából következtetni lehet az oxigént szállító és az oxigént nem szállító hemoglobin molekulák arányára. Minél magasabb a szaturáció érték, annál több hemoglobin szállít oxigént.

 

Milyen mellékhatások lehetnek?
Az eljárásnak nincs mellékhatása. Amennyiben hosszú időn át szükség van a készülék folyamatos használatára, ajánlott a 24 óránként áthelyezni egy másik ujjra. Régebbi szakirodalmio adatok szerint a napokon át azonos helyen tartott készülék égési sérüléshez hasonló sérülést okozott.

 

Mennyi idő kell a pontos érték megjelenéséhez?
A szaturáció érték átlagszámításon alapul, ezért a valós értéke csak kb 30-40 másodperc elteltével áll be. Az ekkortól látható értéket kell figyelembe venni.

 

Milyen további szolgáltatásai vannak a készüléknek?

 • Megjeleníti a perifériás (az ujjbegyen mérhető) pulzusszámot
 • Megjeleníti a perifériás pulzushullámot - ez egy folyamatosan változó görbe, mely pulzusonként hullámzik
 • Megjeleníti a pulzuserősséget (oszlopdiagramon)
 • Pulzushang - minden észlet pulzust hang jelzi. A hang ritmusossága vagy a ritmus hiánya is kitűnő kórjelző
 • Riasztás funkció - ha az aktuálisan mért érték elhagyja az előzetesen beállított értéktartományt, a készülék sípolással hívja fel a figyelmet erre.
 • Adattárolás memóriába - a monitorozott adatokat a készülék eltárolja. PC-re mentve az adatokat elemezhetjük, nyomtathatjuk vagy e-mailen elküldhetjük konzultációra

 

Kik számára NEM ajánlott a pulzoximéter?
A pulzoximéter által használt fénynek semmilyen mellékhatása sincs, így a készüléket bárki használhatja, megkötés nélkül. Az izgatott, zavart, izgő-mozgó emberen a készülék nem tud mérni.

 

A készülék további szolgáltatásai

 • Megjeleníti a perifériás (az ujjbegyen mérhető) pulzusszámot
 • Megjeleníti a perifériás pulzushullámot - ez egy folyamatosan változó görbe, mely pulzusonként hullámzik
 • Megjeleníti a pulzuserősséget (oszlopdiagramon)
 • Riasztás és adattárolás funkciója NINCS

 

Tulajdonságok:

Kijelző: OLED grafikus kijelző
Kijelzett értékek, adatok: oxigén szaturáció, pulzusszám (PR), plethysmogram
Mérési tartomány: SpO2: 0 - 100 %, a felső érték jelzi a maximális telítettséget
Alkalmazható: 8-26 mm ujjméretig
Áramellátás: 2db AAA elem

 

Csomag tartalma

 • készülék (felnőtt méret)
 • 2 db AAA elem

 

A használati útmutatót a szövegre kattintva töltheti le:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

M70c pulzoximéter, ujjra csiptethető Kapcsolódó termékek

Beurer PO 40 Pulzoximéter

Beurer PO 40 pulzoximéter az arteriás oxigenszaturáció (SpO2), a szívritmus (PRbpm) és a pulzus modulációs index (PMI) nem invazív merésére ...
16 990 Ft
Kosárba
Érvénytelen érték!
×